Skip to content

Casemanager/Plantoetser Wabo | 36 uur

Pijnacker-Nootdorp€ 3.396 - € 5.009 per maandRuimte, belasting en gegevensbeheer

Functieomschrijving

Heeft voor jou als casemanager/plantoetser de Wabo geen geheimen meer? En ben jij al goed op weg om straks de Omgevingswet toe te passen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen?

Wanneer je als inwoner of ondernemer een ruimtelijk initiatief wilt realiseren, dan heb je een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Als casemanager ben je het eerste aanspreekpunt voor de initiatiefnemer, van het eerste contact tot en met het uiteindelijke besluit op de aanvraag.


Als plantoetser behandel je dergelijke aanvragen en ben je verantwoordelijk voor het totale vergunningsproces; van aanvraag tot en met besluitvorming. Tijdens dit proces organiseer en begeleid je het (voor)overleg met de aanvrager. Je bent actief in contact met burgers en bedrijven over de voortgang van de aanvraag. Voor de aanvrager speel jij een belangrijke rol en coördineer je achter de schermen voor de vergunningsaanvraag.


Daarnaast ben je als casemanager met het volgende bezig:

 • zelfstandig regisseren van aanvragen voor ruimtelijke initiatieven van het eerste contact tot de uiteindelijke beschikking: je bent gedurende het hele proces het eerste aanspreekpunt voor de initiatiefnemer
 • zelfstandig toetsen van ingediende aanvragen voor omgevingsvergunningen aan de geldende wet- en regelgeving en bestemmingsplannen.
 • inwinnen van adviezen bij in- en externe ketenpartners om tot een integrale eindconclusie te komen;
 • bewaken van de voortgang van de processen binnen de afgesproken en wettelijke termijnen;
 • zelfstandig adviseren op voorgenomen initiatieven en meedenken met de initiatiefnemer;
 • zelfstandig opstellen van omgevingsvergunningen en reacties op initiatieven;
 • doen van verbetervoorstellen en het proactief meedenken met aanvragers en initiatiefnemers.

Vereisten

Als regievoerder ben je goed in staat om zelfstandig de verbinding tussen de verschillende ketenpartners te leggen. Dit betekent dat je goed het overzicht kan bewaren en de werkvoorraad juist weet te prioriteren. Je hebt een enorme drive om de aanvragers en initiatiefnemers te helpen in het proces om een vergunning of reactie op een initiatiefplan te krijgen. Je kunt je daarom goed inleven in de aanvrager en neemt de aanvrager goed mee in het hele proces.  


Daarnaast herken je je in het volgende:

 • je bent je bewust van de verschillende belangen en bent zorgvuldig;
 • je bent creatief en denkt breder dan je eigen expertise;
 • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de studierichting Bouwkunde, Ruimtelijk bestuursrecht of Omgevingsrecht;
 • je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als Wabo vergunningverlener bij een gemeentelijke organisatie;
 • je hebt een afgeronde opleiding ABW 2.


Dit bieden wij

Salaris tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand op basis van 36 uur ( schaal 10

Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% op bruto salaris 

Persoonlijk Gezondheids Budget (PGB) van € 250,- per jaar

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.


Overige arbeidsvoorwaarden

Pensioenopbouw bij ABP

Reiskostenvergoeding

Thuiswerkfaciliteiten

Extra verlof

Hybride werken

Surface en mobiele telefoon


Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams. Eén van deze teams is team Ruimte. Deze bestaat uit planjuristen, bouwplantoetsers en ondersteuning. Samen met collega’s van afdeling Beleid richt het team zich op een leefbare gemeente. Er wordt zoveel mogelijk in de geest van de Omgevingswet gewerkt, die naar verwachting 1 juli 2023 van kracht wordt. Tot die tijd zijn voorbereidingen in volle gang.


Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam. 


De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.


Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik meteen op ‘Solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, Teamleider Ruimte a.i., 06 38 825 013.


Wacht niet met solliciteren! Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij zo snel mogelijk een gesprek in!


Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

 1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek; 
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;


Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!