Skip to content

Meewerk stagiair(e) Sociaal Domein | 24-36 uur

Pijnacker-NootdorpSociaal Domein

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage binnen het Sociaal Domein! Ben jij nieuwsgierig, oplossingsgericht en heb jij interesse in participatie? Dan is dit de stage voor jou!


Wat ga je doen?

Je gaat werken aan de trajectwijzer. Het doel van deze trajectwijzer is om de deelnemende kandidaten weer te laten participeren.

Voor het team Werk en Inkomen ga je de trajecten, de daarbij behorende doelen en werkafspraken, inzichtelijk maken. Hierbij moet je denken aan dat jij aan kan geven wat de inhoud van het traject is en wat er aan het einde van het traject is behaald.


Om dit te kunnen realiseren verzamel, verwerk en haal je informatie op bij diverse kanalen. Dit kunnen collega’s zijn, maar ook informatie uit systemen of bij externe partners. Je vindt het dus leuk om met verschillende partijen te schakelen en weet informatie bij elkaar te brengen, te verwerken en begrijpelijk uit te leggen aan je collega’s.


Daarnaast werk je samen met onze medewerker kwaliteit en contractmanagement om een proces op te zetten zodat de informatie up to date blijft.


Het is een leerzame stage waarin jij de vrijheid krijgt dit project zelf vorm te geven.

Vereisten

Wat neem je mee?

Voor deze stageplek is het belangrijk dat je beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Je zit in het derde of vierde jaar van een hbo- studie richting bijvoorbeeld sociaal juridische dienstverlening, Maatschappelijk werk en dienstverlening of kwaliteitsmanagement;
  • Je bent leergierig en neemt graag initiatief;
  • Je werkt nauwkeurig, durft door te vragen en bent resultaatgericht;
  • Je werkt graag in een dynamisch en drukke omgeving waar geen dag hetzelfde is;
  • Je bent in staat de geleerde theorie te vertalen naar de praktijk.


Dit bieden wij je

Wij bieden een stagevergoeding van €585,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.


Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: Participatie, Maatschappelijke Ondersteuning en het Bedrijfsbureau. Onder het team Participatie valt het team Werk & Inkomen waar jij als stagiaire deel van uitmaakt. Het team bestaat uit 20 personen en er heerst een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De afdeling Sociaal Domein kenmerkt zich door de korte lijnen en de laagdrempelige manier waarop we met elkaar samenwerken. Samen begeleiden we een kleine 500 inwoners naar werk of andere vormen van participatie.


Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.


De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.


Interesse?

Spreekt de stageplek je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je CV en je motivatie voor deze stageplek. Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Marijke Rombolini-Vrielink, arbeidsmarktspecialist, 0621553435